Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Secretarul Judeţului, Daniela Calianu: „Preşedintele este la Bucureşti pentru rezolvarea problemelor de la căminul Bălceşti”

În cadrul şedinţei ordinară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfăşurată în data de 25 iulie 2016, ora 11.00, la sediul Instituţiei Prefectului- Judeţul Vâlcea s-a abordat şi problema căminului din Bălceşti. Secretatul Judeţului, Daniela Calianu a vorbit despre probleme financiare grave cu care se confruntă centrul: „Sunt prezentă în această şedinţă în locul domnului preşedinte, dânsul venea cu cea mai mare plăcere, însă aş dori să vă precizez că este la Bucureşti, la Ministerul Muncii, tocmai pentru rezolvarea problemei căminului de la Bălceşti. Noi am făcut mai multe demersuri, au fost alocaţi bani până acum. În următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, care va fi organizată în data de 28, se vor mai aloca sume de bani pentru cămin. Trebuie să aveţi în vedere că acest cămin este în subordinea Consiliului Local Bălceşti şi cu toate acestea Consiliul Judeţean a făcut tot ce a putut pentru rezolvarea acestei probleme.(…) Aş mai dori să mai fac o precizare: se alocă pentru funcţionarea acestor cămine doar10% din bugetul de la stat. Din acest motiv problema este atât de gravă în ceea ce priveşte bătrânii şi funcţionarea acestor cămine.”

Având în vedere faptul că este în subordinarea Consiliului Local şi subvenţionat de către Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a abordat şi problema bătrânilor de la căminul Bălceşti, care provin din alte judeţe: „Au fost întâlniri atât cu domnul director al căminului de la Bălceşti, cât şi cu domnul director Badea de la direcţia pentru Protecţia Copilului. S-au discutat toate aceste aspecte, s-a solicitat o situaţie cu privire la bătrânii care se află în acel cămin. Se pare că din localitatea Bălceşti sunt câţiva, cei mai mulţi sunt din cadrul judeţului Vâlcea, şi mai sunt câţiva, nu ştiu să vă spun exact numărul, se pare că în jur de 4-5 din alte judeţe. Se va rezolva şi această situaţie.”, a mai declarat Daniela Calianu.