Acasă Social S-A LĂSAT CU AMENZI: Agenții de pază de la Centrele de Plasament...

S-A LĂSAT CU AMENZI: Agenții de pază de la Centrele de Plasament din VÂLCEA, controlați de poliție

În data de 24/25.09 a.c., poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici, pe linia Legii 333/2003 şi HG 301/2012, respectiv de verificare a modului de executare a serviciului de către personalul de pază, fiind verificate 30 de unităţi asigurate cu paza umană proprie sau prin societăţi specializate de paza.

De asemenea, au verificat modul de executare al serviciului de pază, precum şi modul de desfăşurare a activităţii în Centrele de Plasament pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea în vederea creşterii siguranţei.

Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de asigurare contra efracţiei a unităţilor, a respectării prevederilor planului de paza, a modului de executare a serviciului de către agenţii de securitate, cunoaşterea sarcinilor de serviciu din consemnul particular şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit.

Astfel, au fost depistaţi 5 agenţi de securitate care executau serviciul in mod necorespunzător, fapt pentru care se va lua măsura sancţionării contravenţionale cu amenda cuprinsă între 100-300 de lei conform art. 58 şi 59 din Legea 333/2003 rep. S-a stabilit şi faptul că o societate de pază nu efectuează controlul dispozitivului de pază şi nu a constituit ecusoanele de identificare conform conform prevederilor legale.

Toţi agenţii de securitate verificaţi, au fost reinstruiţi cu privire la modul de executare a serviciului de paza, precum şi cu privire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment în obiectivul păzit.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here