Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pensulele potrivite pentru machiaj: ce sunt și cum le alegem?

Se crede că doar profesioniștii au nevoie de pensule pentru machiaj. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Nu este dificil să le folosiți, trebuie doar să înțelegeți care dintre ele ar trebui puse în trusa cosmetică și cum să le îngrijiți corespunzător.

Pensulele facilitează aplicarea produselor cosmetice. Și atunci când alegeți instrumentele, nu este necesar să aveți cunoștințe speciale și să intrați în detalii. Vă vom spune ce sunt pensulele de machiaj și cum să le folosiți în general.

După tipul de asamblare

Chiar dacă nu ați cumpărat niciodată pensule, probabil că le veți găsi în geanta dvs. cosmetică: de regulă, acestea (sau aplicatoarele) sunt incluse în set cu produsul cosmetic.

Pensulele sunt împărțite în două tipuri: tăiate și încrustate.

Primele se întâlnesc cel mai adesea în cutii cu produse de diferite mărci. Pentru producția lor, firele sunt colectate într-o grămadă și tăiate într-o anumită formă (depinde de scop). Dar utilizarea lor nu este foarte plăcută: datorită tăieturii tăioase, acestea se dovedesc a fi dure și înțepătoare, zgârie atât suprafața pielii, cât și suprafața produsului. Al doilea tip – pensule de tipare, sunt colectate manual, firele sunt potrivite cu capete naturale (netăiate) – se obține un contur de margine moale și o tranziție lină de la o lungime la alta. Aceste perii sunt foarte moi și delicate.

După tipul de fire

Pensulele pot fi sintetice și naturale. Avantajele celor artificiale abundă: sunt multifuncționale, hipoalergenice, potrivite pentru vegani și sunt, de asemenea, mult mai ieftine decât cele naturale. Și, deși părul sintetic are o grosime identică cu părul natural, structura lor este încă diferită.Cu toate acestea, producătorii produc pensule machiaj sintetice de înaltă calitate. Prin urmare, este mai bine să selectați instrumentele în funcție de texturile pe care le utilizați. De exemplu, o pensulă sintetică este excelentă pentru aplicarea fondului de ten, corector, ruj și fard pentru sprâncene. Cele naturale sunt potrivite pentru pudră și fard de ochi.

După destinație

Este aproape imposibil să enumerăm toate pensulele care există astăzi. Make-up artiștii înșiși recunosc că din numeroasele pensule care se află în arsenalul lor, folosesc maximum zece.

Printre principalele tipuri de pensule se remarca: 

– Pentru fond de ten. De regulă, este realizat din fire artificiale, care vă permit să colectați cantitatea potrivită de produs și să o aplicați uniform.

– Pentru fard de obraz, bronz și luminator. Puteți achiziționa câte una  pentru fiecare produs, dar nu este neapărat: toate aceste texturi pot fi aplicate cu o singură pensulă. Principalul lucru este să nu uitați să o curățați după utilizarea fiecărui produs.

– Pentru pudră. Aplicarea produsului cu o pensulă moale este mai puțin traumatică decât utilizarea unui burete. În plus, cele care vin cu pudra presată vă vor ajuta să vă corectați machiajul în timpul zilei, dar nu vor fi potrivite pentru utilizare completă.

– Pentru concealer. Ar trebui să fie densă, dar nu rigidă. Acest lucru este important, deoarece adesea este folosită sub ochi, iar pielea de acolo este extrem de sensibilă. Cel mai bine este să alegeți o pensulă cu o margine ușor teșită, aceasta va aplica produsul în locuri greu accesibile, cum ar fi colțul interior al ochiului și aripile nasului.

– Pentru aplicarea fardurilor. Un aplicator plat dintr-o paletă nu este potrivit pentru machiajul ochilor de înaltă calitate, dar o perie plată este destul de bună.

– Pentru sprâncene. Adesea, producătorii produc aplicatoare pentru sprâncene pe două fețe: pe de o parte, o perie scurtă teșită, pe de altă parte, o perie pentru pieptănarea firelor de păr.

Nu este complicat să ne formăm baza proprie de pensule. Și nici nu este necesar, după cum am menționat să cumpărăm foarte multe accesorii pentru a realiza un make-up, dar, cu siguranță fără ele este imposibil.