Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Păsat Camelia Elena – nominalizată la Premiul asistentul social al anului 2019

Este absolventă a Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie, specializarea Asistenţă Socială, promoţia 1996. În anul 2007 a absolvit masterul „Evaluare şi Supervizare în Asistenţă Socială” – Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.
Profesia de asistent social şi-a ales-o din dorinţa de a-i ajuta pe alţii şi de a contribui la schimbarea în bine a vieţii celor din jur, promovând dezvoltarea şi coeziunea socială.
Şi-a început cariera de asistent social imediat după absolvirea facultăţii, în iulie 1996, la S.C. Proex S.R.L. – Rm. Vâlcea, a continuat-o la Fundaţia Excelsior – Rm. Vâlcea, apoi la Organizaţia World Vision International – Rm. Vâlcea, iar din septembrie 2003 şi până în prezent este director cu atribuţii specifice profesiei de asistent social la Asociaţia Centrul pentru Familie din Rm. Vâlcea.
În anul 2019 s-a implicat în organizarea programelor de formare şi dezvoltare profesionale implementate de Sucursala Teritorială Vâlcea a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, precum şi în organizarea Zilelor Asistenţei Sociale:

– atelierul de lucru „Nevoile fizice şi emoţionale ale copilului” – 20 martie 2019.

– dezbaterea „Dependenţa în societatea modernă” – 28 martie 2019.

Consideră că educația este cel mai puternic instrument prin intermediul căruia adulții și copiii din grupurile vulnerabile se pot ridica şi îşi pot depăşi condiţia, atât din punct de vedere social, cât și economic.
Are forţa şi curajul de a lupta alături de cei aflaţi în situaţii dificile pentru rezolvarea problemelor şi este conştientă că în permanenţă se poate învăţa despre procesul dezvoltării umane.
Crede în capacitatea oamenilor de a-şi influenţa cursul propriilor vieţi, recunoscând în acelaşi timp rolul important pe care îl au factorii de mediu.
Îşi ghidează activitatea pe un set de principii şi valori clar definite, combinând în mod reuşit maniera şi metoda acordării ajutorului, practicile care corespund emoţiilor şi sentimentelor clientului şi practicile specifice cazului, transparenţa şi caracterul sistematic al intervenţiei.
Pentru ea meseria de asistent social reprezintă o provocare permanentă, implică o mare răspundere, necesită multă dedicare şi solicită multă fermitate, răbdare şi prezenţă de spirit.