Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O româncă minoră a fost repatriată din Siria

O minoră de cetățenie română a fost repatriată din Siria, la cererea familiei, cu ajutorul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut. Familia a întreprins toate măsurile pe lângă autoritățile siriene pentru ca minora să poată părăsi neînsoțită Siria, ne informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Deplasarea de la Damasc până la frontiera siriană a fost efectuată cu un autoturism aparținând membrilor de familie sirieni, iar pe parcursul îndeplinirii formalităților de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză, efectuate la data de 2 iulie 2015, a beneficiat de sprijinul misiunii diplomatice a României la Damasc.

Minora a fost însoțită de către reprezentanții misiunii diplomatice a României la Damasc până la Ambasada României în Liban, de unde a fost preluată de către reprezentanții misiunii diplomatice de la Beirut, care au însoțit-o până la îmbarcarea în aeronavă și au sprijinit-o inclusiv în efectuarea procedurilor vamale.

Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate” se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români aflați în zonele de conflict din Siria, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară.