Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: jurnalul.ro

Ministrul Mediului trebuie să plătească zilnic o amendă de 250 de lei din propriul buzunar pentru fiecare zi în care nu pune în aplicare exproprierea a 2 terenurilor din parcul Bordei

Foto: jurnalul.roCurtea de Apel a luat decizia ca ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer să achite o amendă de 20 la sută din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intraziere, începând cu data de 17 aprilie. Mai exact câte 250 de lei, pentru fiecare zi în care nu aplică exproprierea a două terenuri, deținute de omul de afaceri Costică Constanda, în parcul Bordei.

Ca să împiedice planurile omului de afaceri de a construi blocuri de 11 etaje pe cele 2 terenuri deținute în parcul Bordei și să salveze pădurea, primăria sectorului 1 a cerut încă de acum 2 ani ministerului să îl expropieze, insă, nici până în prezent, parcelele nu au ajuns la primărie pentru a le administra.

Pentru acest refuz, Curtea de Apel a stabilit amenda pe care trebuie să o achite ministrul Mediului, iar aceasta a atacat decizia cu recurs.

Terenurile disputate au fost declarate de utilitate publică încă din 2008.