Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicii boicotează numirea noului director medical la Spitalul Judeţean

NUMIRI. Managerul Georgeta Sălişte şi-a întregit echipa de conducere, postul de director medical a fost ocupat de medicul neurolog Letiţia Badea (PNL), iar cel de îngrijiri medicale de Alina Dobre (PSD). Dacă în cazul pesedistei nu vor exista reacţii, numirea liberalei Letiţia Badea va declanşa un adevărat boicot în spital. Medicii din SJU nu agreează deloc ideea de a fi conduşi de o persoană din afara spitalului şi vor acţiona în consecinţă.

Liberalii vâlceni s-au bătut între ei pe postul de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. USL le-a oferit postul prin protocol, dar liberalii s-au certat pe el din cauza orgoliilor celor doi lideri: deputatul Cristian Buican şi senatorul Emilian Frâncu. Deşi tabăra de la municipiu îl propusese drept candidat pe medicul Cristian Colţea, fostul manager al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Vâlcea, tabăra de la judeţ condusă de  liderul Cristian Buican a propus-o pe Letiţia Badea, medic  neurolog  în  Policlinica cu Plată a Spitalului Judeţean, favorita consilierului judeţean Gheorghe Folea. Colţea ar fi câştigat bătălia cu doctoriţa Badea dacă ar fi fost propus de cei de la  judeţ.

Cu toate că medicul ginecolog Cristian Colţa  a fost un manager foarte slab, sub conducerea lui  Maternitatea înregistrând cele mai mari datorii şi cel mai mare număr de angajări,  are o relaţie foarte bună cu medicii din Spitalul Judeţean, aceştia percepându-l ca pe un egal. La rândul ei, doctoriţa Letiţia Badea are dezavantajul de a fi medic de policlinică, adică cu o treaptă sub medicii din SJU, un ,,handicap” de neiertat în lumea medicală. Cei aproximativ 300 de medici ai spitalului şi-au exprimat dezaprobarea vizavi de  numirea ei în funcţie încă de luna trecută când au avut loc primele discuţii. Medicii din SJU nu-i vor ierta faptul că este nou venită, de la un spital de provincie, Spitalul Drăgăşani, şi că activează într-un cabinet din afara spitalului.

Decizia luată de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, decizie pe care nu şi-o asumă, se va întoarce ca un bumerang împotriva propriului partid la alegerile viitoare, când USL va pierde voturile angajaţilor SJU. PSD a refuzat postul de teama unui război intern şi l-a pasat PNL în virtutea protocolului, postul fiind dorit în egală măsură de consilierul  judeţean Constantin Rădulescu şi de medicul ginecolog Teodor Amza, fostul director medical al SGO.

DANA NEDESCU