Acasă Social Mămicile din Vâlcea au organizat o campanie pentru copiii defavorizaţi

Mămicile din Vâlcea au organizat o campanie pentru copiii defavorizaţi

Mămicile din Vâlcea nu au putut rămâne indiferente la neajunsurile copiilor din mediile defavorizate, şi astfel s-au gândit să le aducă zâmbetul pe buze, măcar în pragul Sărbătorilor Pascale. Copiii asupra cărora şi-au îndreptat atenţia au fost plăcut surprinşi cu dulciuri, mâncare, caiete şi hăinuţe frumos colorate, menite să le mai însenineze clipele dificile de care au parte zilnic.

Prima familie pe care am vizitat-o, am găsit-o într-un internat de la Ferdinand . Este vorba de o mamă care îşi creşte singură toţi cei trei copii: două fetiţe şi un băiat, cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani. Aceştia locuiesc cu toţii într-o singură cameră. Mămicile din Vâlcea i-au ajutat şi de Crăciun, şi chiar i-au organizat ziua de naştere celei mici la un spaţiu special de joacă.

A doua familie este compusă tot dintr-o mamă singură cu doi copii: o fată de 14 ani şi un băiat de 6 ani. Au stat într-un bloc de nefamilişti, aici fiind ajutaţi de mămicile din Vâlcea cu plata chiriei, cu mobilarea apartamentului, şi între timp mama în cauză, a reuşit să se angajeze. Antreprenorii au rămas impresionaţi de povestea sa şi s-au hotărât să o ajute să se mute într-un apartament mai mare la care îi plătesc chiria.

Următorul caz este mai dramatic, deoarece aici avem o mamă care îşi creşte tot singură cei trei copiii, toţi cu probleme de sănătate. Cel mic este suspect de astm bronşic, cel mijlociu a fost diagnosticat cu probleme cardiace iar cel mare este suspect de tumoră craniană. În urma RMN-ului rezultate nu au fost concludente şi trebuie să se repete investigaţiile.

Ultima mămica vizitată are 22 de ani şi o fetiţă de doar 10 luni. Situaţia acesteia este una destul de dificilă, deoarece este nevoită să-şi crească tot singură fetiţa într-o cameră de 3 m lungime pe 2 m lăţime.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.