Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LUMINĂ PENTRU MĂDĂLINA! Spectacol caritabil cu orchestra Rapsodia Vâlceană

De mai bine de un an de zile, profesoara de limba engleză de la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea trăiește o adevărată dramă. La un control de rutină a descoperit că are cancer rinofaringian. De când se luptă cu boala, viața ei și a familiei s-a transformat total. Acum, Mădălina dintr-o femeie tânără și sănătoasă, s-a transformat într-o umbră a ceea ce a fost. Are 32 de kg, însă nu renunță să lupte pentru viața ei.
Un adevărat exemplu de luptătoare, Mădălina i-a impreisonat pe mulți vâlceni, printre care și pe președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu și managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Alin Pavelescu.
Astfel, în data de 9 aprilie 2019, cu începere de la orele 17.00, în sala mare a Consiliului județean Vâlcea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, alături de Universitatea din Pitești, Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte – catedra de Muzică, Liceul de Artă Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea și Fundația Orpheus din Râmnicu Vâlcea organizează un concert umanitar de muzică populară, iar intrarea este liberă.
Oameni cu suflet mare își dau mâna pentru ca Mădălina să aibă resursele financiare ca să lupte pentru viața ei. Soprana Camelia Clavac este una dintre colegele Mădălinei, care, impresionată de drama ei, vrea să fie de ajutor. Elevii doamnei profesoare Camelia Clavac de la Universitatea din Pitești și Liceul de Arte Victor Giuleanu vor evolua pe scena sălii CJ Vâlcea. Soliștii pregătiți de soprana Camelia Clavac vor fi acompaniați de orchestra Rapsodia Vâlceană, sub bagheta dirijorului Nicolae Caliu.
Toți vâlcenii sunt așteptați la spectacolul umanitar pentru a asculta o oră și jumătate de muzică de calitate, dar și pentru a fi alături de Mădălina, în greua bătălie pe care o duce.

Tragedia s-a abătut pe nesimțite

“Numele meu este Mădălina, am 38 ani și sunt bolnavă de cancer” așa începe mesajul sfâșietor al unei mame din Rm. Vâlcea care trăiește o dramă cumplită, profesoară la Liceul de Arte din Rm. Vâlcea. În urma unei răceli, la un control de rutină la ganglioni, medicii au constatat că suferă de cancer rinofaringian.
“În viață există și momente dificile așa cum știm cu toții. Însă atunci când ești diagnosticat cu cancer parcă totul se năruiește în jurul tău și simți că pământul a căzut peste tine. Însă trebuie să te ridici și să lupți. Mi-a fost greu să încep a cere ajutor celorlalți. Dar situația prin care trec eu și familia mea m-a făcut să iau această hotărâre”, spune Mădălina. Există șanse mari de vindecare pentru Mădălina, însă foarte costisitoate.
Mădălina se află din nou internată la Bucureşti, de câteva zile. Se află la jumătatea tratamentului şi a fost nevoită să-l întrerupă pentru că nu a mai rezistat organismul, au apărut arsuri de gradul 3 în cavitatea bucată, la nas, faţă şi gât, este pe perfuzii. După ce îşi revine continuă cele 20 şedinţe rămase, apoi ar urma operaţii la nas şi carotidă.

Operația din Turcia i-ar putea salva viața

Acum Mădălina este internată la București și așteaptă să poate începe un nou tratament. Din august anul trecut a făcut 42 de ședinte de radioterapie și chimioterapie. În urma acestor ședințe, tumora de la nas a dispărut, însă adenopatia de la gât nu. Până la sfârșitul lunii martie 2019 a făcut ședințele de chimioterapie, iar de la 1 aprilie i s-a schimbat tratamentul pentru că cel vechi nu mai dădea rezultate. La ultima RMN se vede că tumora de la gât nu s-a micșorat. Mădălina are acum 32 de kg, iar lupta pentru viața ei este contracronometru. Soțul acesteia ne-a spus că fac toate eforturile pentru a ajunge la o clinică în Turcia, pentru a fi operată, deoarece în România, nimeni nu prea vrea să se implice. Mădălina este foarte slăbită, iar tumora este poziționată chiar pe jugulară.
Doar costul operației din Turcia se ridică la 20.000 de euro, iar postoperator trebuie să mai urmeze un tratament, care, de asemenea, este costisitor. O singură ședință de chimioterapie în Turcia poate ajunge la 2000 de euro.

Toți cei care doresc să participe la spectacolul umanitar din data de 9 aprilie 2019, de la sala mare a Consiliului Județean Vâlcea și care doresc să doneze pentru ca Mădălina să se facă bine, o pot face fie direct la spectacol sau donând în contul RO33BRDE390SV45412003900, deschis la BRD Râmnicu Vâlcea, Fundația Orpheus. Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la 0745268444 – Magda Popescu.