Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LIVIU POP către greviștii FOAMEI de la HIDROSERV: Nu vă lăsați manipulați de cei care vor să candideze la Primărie în 2016 din partea PMP

După ce salariații de la Hidroserv Râmnicu Vâlcea au intrat în greva foamei, acuzând că au de primit sume mari de bani de la societate și că nu și-au primit bonificațiile, ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop le cere acestora să renunţe la forma de protest extremă, considerând că doar prin dialog lucrurile pot intra pe făgaşul normal.

Amintim că în data de 24 iulie, mai mulți angajați au intrat în greva foamei, nemulțumiți că de doi ani de zile nu au semnat contractul colectiv de muncă.

”Fac apel la lucrătorii de la Hidroserv să nu se lase manipulați de cei care au interesul să candideze în 2016 la Primărie din partea PMP. În acest caz vorbim despre un joc de imagine. Vorbim despre persoane care nu au reușit să-și facă datoria în calitate de lideri de sindicat în 2013 și în 2014, iar astăzi își expun în mod inutil colegii’, a declarat ministrul pentru Dialog Social.

Ministrul Liviu Pop mai spune că aceste forme de protest se vor demonstra a fi ilegale, după ce controalele de la corpurile de control ale Hidroelectrica și ministerului Energiei se vor finaliza.

„Principalii perdanți vor fi, din păcate, lucrătorii aflați în greva foamei. Cred cu tărie că verificările pe care le va derula, în urma solicitării mele, Corpul de control, vor arăta că în acest caz vorbim despre un protest ilegal, întrucât este încălcată în totalitate Legea Dialogului Social. Așa cum am demonstrat în repetate rânduri soluția o reprezintă așezarea la masa dialogului și începerea negocierii contractului colectiv de muncă cu sindicatele reprezentative și nu cu falși lideri de sindicat”, a mai spus ministrul.