Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lider de sindicat HIDROSERV: Liviu Pop vorbeşte de funie în casa spânzuratului!

Având în vedere articolul dvs. LIVIU POP către greviștii FOAMEI de la HIDROSERV: Nu vă lăsați manipulați de cei care vor să candideze la Primărie în 2016 din partea PMP, în conformitate cu deontologia profesională vă rog să publicaţi următorul drept la replică:

Printr-un aşa zis apel – comunicat, ministrul delegat pentru dialog social, dezinformează opinia publică în cel mai politicianist mod.

Vorbind de funie în casa spânzuratului, cel care în mai 2012 a sărit direct din sindicat în guvern – din secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ în ministru al Ministerului Educaţiei – domnul Liviu Marian Pop, face dovada că singura lui contribuţie la „Ghidul liderului de sindicat” este nominalizarea ca autor în categoria „şi alţii”. Mai mult decât atât, domnul ministru dovedeşte ori lacune mari în cunoaşterea legii ori un apetit pentru dictatura specific unor forme de guvernare pe care le credeam apuse după 1990. Oricum îi aducem la cunoştinţă că legalitatea unei forme de protest nu o poate stabili un organ de control al Hidroelectrica şi nici al Ministerului Energiei. Dar dacă tot a făcut referire la ele, solicităm şi noi acestor organe să îşi îndeplinească şi rolul adevărat pentru care au fost înfiinţate şi să comunice atât salariaţilor cât şi opiniei publice, cum se face că 8 societăţi comerciale, Hidroserv, au ajuns de la societăţi pe profit în perioada 2002-2012, la pierderi enorme în perioada 2013-2015, de când la Hidroelectrica s-a instalat drept despot amicul său Remus Adrian Borza, cel de care la Mehedinţi în Comisia de Dialog Social spunea că a fost condamnat penal pe un articol de lege incorect. Şi solicităm şi Corpului de control al Ministerului Muncii să verifice respectarea legislaţiei muncii în SSH Hidroserv SA.

Interesant că acest comunicat este scris de cineva care îşi trece în cv la abilităţi „mediez şi negociez conflicte, mă adaptez la situaţii noi şi neprevăzute”.

Prin declaraţia sa, domnul ministru Liviu Pop reuşeşte să-l depăşească pe ministrul Rus. Dacă acesta a jignit grav românii obligaţi de guvernele României să lucreze în străinătate, Ministrul Pop ameninţa românii care se încăpăţânează să lucreze în România şi mai au şi „tupeul” să-şi ceară drepturile.

Dacă a reuşit să se facă de râs ca profesor de matematică nereuşind să rezolve o problemă de matematică pe care fiul meu care tocmai a terminat clasa a IV-a o rezolvă în maxim 5 minute, printr-o ipocrizie incredibilă, domnul ministru ne arată că şi pălăria de ministru al dialogului social este enormă pentru capul domniei sale.

Îi aduc totuşi aminte că, vorbind de Dialog Social, i-am solicitat sprijinul acum mai bine de două săptămâni într-o Comisie de Dialog Social. Îi sugerăm totuşi domnului ministru să citească cadrul european al Dialogului Social, Conveţiile OIM, dar şi Constituţia României.

Domnule ministru, dacă unii „lideri de sindicat” ajung direct miniştrii, să ştiţi că în România mai sunt şi lideri de sindicat adevăraţi, care stau în mijlocul colegilor la greu, care încearcă să-i protejeze de abuzurile unor guvernanţi şi de directori numiţi politic de către aceştia. Nu sunt toţi întocmai chipului dumneavoastră, pe care tocmai l-aţi definit în comunicatul pe care l-aţi trimis.

Şi dacă un ministru care a jignit soţiile şi copiii plecaţi în bejanie să câştige o pâine, a avut măcar bunul simţ să-şi dea demisia, ce ar trebui să facă un ministru care ameninţa românii care mai muncesc încă în România şi pentru România.

Ei, aveţi aşa ceva, Domnule Ministru? Dacă da, succes!

• Cristinel Popescu – Preşedinte Sindicatul Porţile de Fier – un lider de sindicat altfel decât dumneavoastră