Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎNGRIJORĂTOR! 700 de jurnalişti au murit în ultimii 10 ani

Raportul UNESCO pentru anul 2014 arată că în ultimii 10 ani au murit peste 700 de jurnalişti în toate colțurile lumii. Irak, Pakistan, Somalia, Mexic şi mai ales, Siria reprezintă principalele puncte negre ale lumii în care a informa poate fi sinonim cu sechestrarea, închisoarea sau chiar moartea.

Dintre toate aceste asasinate, au fost urmărite penal cu succes doar un procent 6,6%, aşa încât rata de impunitate este de 90%, fapt ce reprezintă un mesaj clar împotriva profesiei.

Pentru a atrage atenţia supra pericolelor dintr-o lume tot mai violentă, Asocioația Reporteri fără Frontiere publică un manual de securitate pentru jurnalişti. Este vorba despre un ghid cu sfaturi practice pentru desfăşurarea activităţii în tot felul de contexte care pot afecta integritatea fizică şi psihică a jurnalistului: de la linia de foc din zonele aflate în război, până la siguranţa pe terenul epidemiilor şi al dezastrelor naturale, manifestaţiilor cu risc de violenţă sau alte situaţii dure, potrivit site-ului www.abc.es.