Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva

INCENDIU: Muncitori din Voineasa, puși în pericol!

foto arhivaÎn data de 01.04.2017, la ora 01.06, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o construcţie pentru cazarea muncitorilor în localitatea Voineasa.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: suprastructura adăpostului de şantier, construită din lemn cu învelitoare din şiţă, pe o suprafaţă de circa 80 mp şi au fost degradate: pereţii, uşile, ferestrele, paturile şi soba. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza coşului de fum necorespunzător.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).