Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

FOTO VIDEO: Inundaţii în Râmnicu Vâlcea! DN 7, în pericol de a fi acoperit de ape!

Foto: Vocea Valcii

Ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în zona de Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, mai precis în dreptul unităţii private „Antares Motors” – fost „Service Hery”, pe centura ocolitoare a oraşului. Apa pluviala s-a colectat pe un pârau ce are un şanţ adânc de 4 metri. Şenalul pârâului este blocat de carosabilul drumului naţional Piteşti – Sibiu (DN 7), iar tunelul de scurgere de sub şosea este astupat de ani de zile, nelăsând apa să treacă pe sub drum. Până acum, şanţul nu a fost niciodată umplut de un volum de apă atât de mare, însă joi, 26 noiembrie 2015, din cauza ploilor abundente, curţile şi casele de pe partea stângă a drumului, pe direcţia de mers spre Sibiu, s-au umplut cu apă.

La faţa locului, după câteva minute de la atenţionarea făcuta la ISU Vâlcea, pompierii au deplasat o maşină mare pentru absorbţia apei şi o motopompă. De asemenea, directorul societăţii Apavil, Cristian Jianu, a mers acolo cu utilaje şi forţă de muncă, încercând degajarea tunelului colmatat.

Ceea ce merită a fi menţionat este că, sub apa din aval de locul unde se escavează, se află magistrala de gaz metan care vine din Ardeal şi aprovizionează oraşul, existând un posibil pericol, în cazul în care nu este degajată de crengile şi aluviunile transportate de pârâul aflat în creştere. Astfel, există pericolul ca apa, datorită aluviunilor necontrolate şi a creşterii debitului de apă, să treacă peste marginile drumului naţional, inundând şi carosabilul.

Joi, în jurul orei 16.00, muncitorii lucrau deja intens de 4 ore pentru a decolmata, iar perspectiva găsirii canalului de subtraversare a drumului („zidit” natural sau de oameni inconştienţi) era îndepărtată, mai ales că pe DN 7 traficul rutier este intens şi nu există rută ocolitoare.

Video: Youtube/Vocea Valcii