Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: adevarul.ro

Drumurile din România, după ce că sunt greu făcute, sunt și greșit făcute

Foto: adevarul.roIsprava s-a întâmplat pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, acolo unde Drumul Național 68A Lugoj este traversat de un pasaj care are o înălțime de 4,95 metri față de 5 metri câți erau prevăzuți în contract.

În tara noastră, companiile care construiesc autostrăzi, după ce că nu folosesc materiale de o calitate corespunzătoare, fac și numeroase greșeli de execuție.

Pentru că trăim în România, nu ne mai miră că autoritățile au observat acest lucru, mult prea târziu, în momentul în care un camion care circula pe drumul național și care transporta pe platformă un excavator nu a putut trece pe sub pasaj. Camionul corespundea din punct de vedere al înălțimii maxime(5 metri) care era menționată pe panourile din dreptul pasajului, însă a rămas blocat în pasaj.

Vestea rea este că înălțimea pasajului nu poate fi modificată, dar Dorel al nostru a găsit o alternativă: sub pasaj, drumul național o să fie săpat și reasfaltat pentru ca înălțimea pasajului să corespundă celor 5 metri afișați și camioanele să treacă fără probleme. Data de 8 august este prevăzută pentru finalizarea lucrărilor.

Dorel trebuie să tragă tare, deoarece mai sunt doar câteva ore și expiră termenul.