Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin i-a semnalat ministrului Muncii situaţia de la Căminul de bătrâni din Bălceşti

Având în vedere că, deşi Consiliul Judeţean Vâlcea a preluat toţi beneficiarii de la Căminul de bătrâni din Bălceşti, Consiliul Local nu a desfiinţat această instituţie şi caută în continuare soluţii pentru finanţarea aşezământului, în special pentru achitarea datoriilor acumulate de-a lungul timpului, deputatul Dumitru Lovin a apelat la specialişti, în speranţa că aceştia vor veni cu idei şi soluţii.
Liderul ALDE Vâlcea i-a adresat o interpelare ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, reamintindu-i că centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Bălceşti a fost înfiinţat în anul 2011, în urma închiderii spitalului din localitate şi a funcţionat având asigurată finanţarea printr-un program naţional care a încetat la finele anului 2015. De atunci, căminul de bătrâni a fost ţinut în viaţă de Primăria Oraşului Bălceşti şi de Consiliul Judeţean Vâlcea, dar chiar şi aşa a acumulat datorii foarte mari.
„La ora actuală, pentru furnizori, impozite şi salariile restante ale angajaţilor, neplătiţi din februarie, este necesară o sumă de aproximativ 7 miliarde de lei vechi. Pe de altă parte, administraţia publică locală, angajaţii şi conducerea căminului speră că Ministerul Muncii va modifica foarte curând legea şi va finanţa din nou activitatea aşezămintelor de acest tip sau poate că va găsi soluţii chiar şi pentru problemele mai vechi, apărute după anul 2015”, a explicat deputatul ALDE Dumitru Lovin, încrezător că va obţine răspunsuri şi sprijin de la Ministerul Muncii.