Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: www.ziuaconstanta.ro

De Crăciun, trei case din Vâlcea au luat foc

foto: www.ziuaconstanta.roÎn data de 27.12.2016, la ora 03.34, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în gospodăria lui C.S. din comuna Dăești, sat Sâmbotin. Până la stingerea incendiului au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de 40 mp. și pereții din lemn pe o suprafață de 16 mp. De asemenea, s-au degradat 20 mp. de tavan fals, un aragaz, un boiler, centrala termică. După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenției incendiul a fost stins. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma aprinderii plafonului în urma neizolării necorespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materialele combustibile.

În data de 25.12.2016, la ora 18.49, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în orașul Băbeni, sat Valea Mare pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit proprietatea lui I.R. Până la stingerea incendiului, a ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din carton, pe o suprafață de aproximativ cinci mp. După aproximativ o jumătate de oră, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să cuprindă întregul imobil. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului, nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Tot în data de 25.12.2016, la ora 03.42, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în localitatea Bujoreni, sat Malu Alb, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui C.I.. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. şi o anexă cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ 60 mp. După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neprotejării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materialele combustibile din componența plafonului.

În ultimele patru zile, membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitați pentru 83 de situații de urgență.