Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: wall-street.ro

Dacian Cioloş vrea să distrugă mass-media din temelii!

Foto: wall-street.roCu toţii ştim dificultăţile inimaginabile prin care trece presa scrisă. Hârtia tot mai scumpă, tipografiile care cer enorm şi difuzorii care pretind şi până la 50% din valoarea ziarului, doar ca să ţi-l ţină pe tarabă fac astăzi tipăriturile din ce în ce mai rare. Colac peste pupăză, Guvernul are acum pe masa de lucru o ordonanţă prin care intenţionează să bată ultimul cui în coşciugul mass-media. Cioloş intenţionează să pună biruri cel puţin duble pe spinarea celor cu profesii liberale(citeşte jurnalişti) Deşi se laudă că suntem în creştere economică, se bucură la puţinii bani ai jurnaliştilor. Ce se va întâmpla? Puţinele publicaţii care mai există vor da faliment şi Cioloş va fi fericit. Iată cum vede aceasta mârşăvie cunoscutul jurnalist Radu Tudor pe al său blog:

“Hotărât lucru, premierul Dacian Ciolos e decis să facă mult rău, dacă bine nu prea poate.

În contextul unor dificultăţi financiare fără precedent în domeniul presei, atât pentru angajatori cât şi pentru angajaţi, primul ministru girează o decizie care va dubla impozitarea pentru cei din urmă. Vor urma dureri de cap imense oricum pentru toţi.

Deşi are bani mai mulţi la buget prin creşterea economică dovedită, deşi domeniul mass-media (presa scrisă, radio, tv) este sufocat de probleme serioase, Julien al nostru da o copită celor aflaţi şi aşa în suferinţă, prin creşterea birurilor.

Cele câteva din mult lăudatul Codul Fiscal sunt astfel modificate şi ne întoarcem la biciuirea şi pedepsirea celor cu profesii liberale, exact pe vremea regimului Băsescu-Boc.

După ce ne-am luptat ani de zile pentru drepturile noastre cu mafia portocalie, care vroia să ne sufoce pentru a nu mai dezvălui câte miliarde fură din bugetul statului, acum tot efortul persoanelor cu profesii liberale este aruncat la coş prin semnătura pixului mic şi strâmb al premierului.

În afară jurnaliştilor, mulţi alţii cu profesii liberale vor fi afectaţi.

Asta aţi învăţat ani de zile la Bruxelles, dle Cioloş? Să îngenuncheaţi profesiile liberale prin dublarea impozitării peste noapte? Aţi discutat cu reprezentanţii celor ce muncesc în acest domeniu, să înţelegeţi ce dificultăţi majore sunt, să evaluaţi impactul deciziei aberante pe care o luaţi?

Înţeleg că ordonanţa care se pregăteşte loveşte şi un bugetul Casei Naţionale de Sănătate, pentru că impozitele suplimentare se vor duce la bugetul de stat, nu la cel al Casei, care gestionează 90% din programele naţionale de sănătate.

Abuzul nepermis de ordonanţe de urgenţă din partea acestui cabinet este evident.

Ordonanţa pentru modificarea Codului Fiscal este o aberaţie legislativă. Nu se dau ordonanţe pentru autostrăzi, spitale noi şi alte domenii unde suntem grav înapoiaţi. Se pun la cale tot soiul de mizerii, utilizând acest instrument absolut nedemocratic – ordonanţa. Care intră în vigoare înainte ca Parlamentul să-şi exprime votul de aprobare sau respingere.

După 9 luni de bâlbâiala, cu 9 miniştri schimbaţi în 9 luni şi decizii anapoda, împotriva populaţiei, mai vede cineva vreo diferenţă între titanul de la Cluj şi goliatul de Zalău?!”.