Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crucea Roşie Vâlcea întinde o mână de ajutor celor 52 de bătrâni de la Căminul din Bălceşti

Cele 52 de persoane de la Căminul de Bătrâni din Bălceşti, aşteaptă cu sufletul la gură decizia autorităţilor legată de desfiinţarea căminului pe care îl numesc „acasă”. Probleme financiare ale centrului a determinat filiala de Cruce Roşie din Vâlcea să realizeze o donaţie, pentru a le mai alina suferinţa sufletelor care trăiesc acolo.

Directorul căminului, Popescu Gabriel Mihai, speră ca în ciuda problemelor financiare grave, căminul nu se va închide şi a felicitat Crucea Roşie pentru implicarea de care a dat dovadă.

„Din mass-media locală dar şi în urma unei discuţii cu domnul director Popescu Gabriel Mihai, am decis să întreprindem o acţiune de ajutorare a celor aflaţi în suferinţă. Este vorba de cei 52 de bătrâni aflaţi în Centrul de Bătrâni de la Bălceşti, care din cauza unor probleme financiare grave cu care se confruntă centrul au nevoie de ajutorul nostru. Împreună cu voluntari ai noştri am reuşit să înseninăm puţin viaţa celor de acolo. Datorită donatorilor noştri – care pun un rest în urnele din unele magazine din Râmnicu Vâlcea, care ne donează haine sau încălţăminte de care nu au nevoie, am reuşit să donăm celor din centru câteva sute de kilograme de produse de strictă necesitate. Este vorba de produse alimentare: carne, ulei, zahăr, orez, dulciuri, de pastă de dinţi, de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Mulţumim celor ce ne-au sprijinit, mulţumim voluntarilor şi celor de la firma Annabella ce ne-au ajutat în această acţiune.” – a declarat domnul Ion Cherăscu, directorul Crucii Roşii Vâlcea.

„Este adevărat că ne confruntăm cu probleme financiare grave, dar sperăm să le rezolvăm fără desfiinţarea Căminului de Bătrâni, transformat în cămin, aşa cum ştiţi, după desfiinţarea Spitalului Bălceşti. Este lăudabilă acţiunea celor de la Crucea Roşie Vâlcea şi felicit implicarea de care au dat dovadă. Cu toate că nici acolo nu sunt fonduri şi susţinere, se implică şi ajută şi iată că au dat dovadă că oamenii sunt importanţi, indiferent de vârstă, că nevoia se trece mai uşor împreună şi cu ajutor. Produsele donate ne mai dau o gură de oxigen, este adevărat pentru o perioadă foarte scurtă, căci am tot luat şi pe datorie…dar nu mai avem cum. Ajutorul este bun şi ne bucură şi sperăm să depăşim cu bine perioada aceasta dificilă. Acum avem asigurată hrana celor de aici, dar avem încă griji că ea se va termina curând, că angajaţii au aproape două luni de salarii neprimite, că nu ştim de unde am putea să mai cerem ajutor…” – a declarat Popescu Gabriel Mihai, director al căminului.