Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Caz ŞOCANT în Afganistan: Fetiţă condamnată la moarte, după ce a fost violată de un mullah

O fetiţă de zece ani din Afganistan a fost violată de un mullah, într-o moschee şi riscă să fie ucisă de propriile rude pentru „dezonorarea familiei”, după ce poliţia a luat-o din adăpostul pentru femei şi a înapoiat-o părinţilor. Publicaţia New York Times dezvăluie amănunte şocante dintr-un caz care scandalizează opinia publică occidentală, dar se poate încheia într-un mod tragic, din cauza tradiţiilor primitive ale afganilor.

Violatorul Mohammad Amin a fost arestat, recunoscându-şi fapta în faţa forţelor de poliţie. Acesta susţine că nu a ştiut vârsta fetei, crezând că are cel puţin 17 ani şi o acuză pe aceasta că i-a făcut avansuri

În schimb, medicii care s-au ocupat de fetiţa de 10 ani spun că violul a fost extrem de brutal, provocându-i copilei rupturi vaginale severe şi o hemoragie care i-a pus în pericol viaţa, familia refuzând până în ultimul moment spitalizarea fetei. La dosarul cauzei, au fost depuse fotografii, care atestă violenţele la care micuţa a fost supusă, confimând şi faptul că fata are puţin peste 20 de kilograme şi nici măcar nu a intrat la pubertate.

Două femei ofiţer care s-au ocupat de caz au primit ameninţări seriose din partea mullahilor afgani – unii fiind chiar talibani- precum şi din partea altor colegi poliţişti. Toţi insistă asupra vârstei de 17 ani a fetei, o vârstă la care fetele sunt eligibile pentru căsătorie, dar şi pentru „seducerea bărbaţilor”.

După ce a ieşit din spital, fata a fost dusă într-un adăpost pentru femeile afgane, unde a primit îngrijiri şi consiliere. Autorităţile care s-au ocupat de caz aveau informaţii că fata urmează să fie ucisă, într-o „crimă de onoare”, întrucât dezonorase familia. Mullahul s-a oferit să se căsătorească cu ea, pentru a o salva de la moarte, aşa cum se procedează conform tradiţiei din regiune. Activiştii de la centru au insistat pentru protejarea fetei şi rămânerea ei în adăpost.

Cu toate acestea, poliţia locală a decis să înapoieze fetiţa familiei, deşi urmează să fie ucisă. Cazul fetei are repercusiuni şi asupra adăpostului pentru femeile afgane, unde a fost găzduită fetiţa. Directoarea centrului, Dr. Hassina Sarwari, a început să primească ameninţări cu moartea din partea familiei fetei, dar şi a unor mullahi, care insistă că fetiţa are 17 ani.