Acasă Social BLACK FRIDAY 2014! Ce să faceţi pentru a nu fi păcăliţi!

BLACK FRIDAY 2014! Ce să faceţi pentru a nu fi păcăliţi!

Anul acesta au fost tot felul de campanii promoţionale, dar niciuna nu se compară cu celebrul deja Black Friday, care va avea loc, anul acesta, pe 21 noiembrie. V-am pregătit un mic ghid pentru a vă asigura că nu o să fiţi păcăliţi de Black Friday 2014.

În primul rând, vă recomandăm să consultaţi încă de pe acum preţurile la produsele pe care vreţi să le cumpăraţi de Black Friday în cazul în care acestea se vor afla la promoţie. Faceţi screenshot-uri sau notaţi într-o agendă. Practica scumpirii unor produse înainte de Black Friday, iar apoi aplicarea unei aşa-numite reduceri fantastice, s-ar putea să se producă şi în acest an.

De Black Friday tot ceea ce trebuie să faceţi este să comparaţi preţurile de acum cu cele din ofertele magazinelor. Nu uitaţi la preţurile listate acum de magazine să notaţi şi eventualele cadouri (alte produse la pachet, accesorii, servicii etc.) date „cadou”. Dacă bonusurile oferite acum în oferta retailerilor vor lipsi din preţul promoţional de Black Friday, atunci aveţi de-a face cu o ţeapă, nu cu o reducere de preţ.

Nu uitaţi că aveţi legea de partea voastră şi că există Protecţia Consumatorilor. Dacă valul de comenzi va fi foarte mare, este posibil ca unele produse comandate de voi să fie livrate de magazinele online ceva mai greu, mai ales că perioada campaniei BlackFriday este în preajma Zilei Naţionale de 1 Decembrie (zi liberă prin lege). Cu alte cuvinte, în acest caz nu vă repeziţi să reclamaţi la OPC întârzierea livrării produsului, pentru că nu are rost.

Nu în ultimul rând nu uitaţi că Legea prevede că puteţi returna orice produs în termen de zece zile lucrătoare de la achiziţionare şi să vă recuperaţi banii sau să înlocuiţi produsul dacă descoperiţi deficienţe de funcţionare sau de alt tip. De altfel, puteţi returna produsul în termen de zece zile fără să invocaţi vreun motiv.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.