Romanii consuma fara sa stie lactate fara lapte, dar care sunt fabricate cu uleiuri care contin grasimi esterificate. Acestea, reprezinta un factor de risc pentru consumatori, deoarece le afecteaza sanatatea. Acizii grasi, duc la aparitia bolilor cardiovasculare si a unor forme de cancer.
Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Francu, ne atentioneaza asupra faptului ca romanii cumpara produsele ca fiind branzeturi, dar acestea nu contin lapte. Aceste „branzeturi” s-au raspandit foarte mult, au ajuns chiar si in marile magazine.
Uleiurile de palmier si cele de soia au luat locul laptelui. Uleiul de palmier hidrogenat, consumat in mod frecvent produce cancer.
Pretul mic atrage consumatorii. Acestia, prefera sa cumpere branzeturi de provenienta incerta care au preturi de 10 lei si chiar mai putin. Acel produs, contine orice in compozitie, dar nu lapte!
Astfel, oamenii sunt imbolnaviti pe banii lor. Platesc branza si mananca orice altceva.
Lasă un comentariu