Acasă Social Asociaţia React promovează egalitatea de şanse în Râmnicu Vâlcea

Asociaţia React promovează egalitatea de şanse în Râmnicu Vâlcea

Asociaţia React, una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din ţară, a organizat la Râmnicu Vâlcea seminarul „Meseriile „de bărbaţi” şi „de femei” – mit sau realitate?”. Evenimentul, parte a proiectului „Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”, a adus în discuţie importanţa depăşirii prejudecăților care ne pot limita alegerile profesionale.

Stereotipurile cresc şi se dezvoltă încă din primele zile de viaţă ale fiecăruia dintre noi. Ajungem să conştientizăm că suntem femei sau bărbaţi în jurul vârstei de trei ani şi ne construim întregul scenariu al vieţii în funcţie de factorii care întăresc diferenţele dintre noi şi ceilalţi. Studiile arată că stereotipurile generează nemulţumiri atât în rândul femeielor, cât și al bărbaților și descurajează dorinţa de a promova în funcţii ce implică mai multă autoritate (pentru femei) sau mai multă interacţiune cu publicul şi flexibilitate (pentru bărbaţi). „Stereotipurile de gen afectează statutul personal şi profesional al femeilor din România şi, implicit, şansele lor pe piaţa muncii. Accesul la educaţie, sănătate, dezvoltare profesională trebuie asigurat tuturor membrilor comunităţii- femei şi bărbaţi în egală măsură” – a declarat Anca Ştefan, preşedinta Asociaţiei React.

Asociaţia React dezvoltă proiecte care aduc schimbări în sănătate, educaţie, dezvoltare comunitară şi economie socială pentru a contribui la o dezvoltare armonioasă a societăţii româneşti.

Seminarul organizat la Râmnicu Vâlcea este parte a proiectului “Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni! . Proiectul vizează femeile din regiunile Sud Vest Oltenia, Centru şi Bucureşti Ilfov, cărora asociaţia le oferă cursuri gratuite de formare profesională, sprijin în găsirea unui loc de muncă şi mentorat în dezvoltarea unei afaceri.

Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Suntem printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România, cu 14 premii de excelență naționale și internaționale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viața oamenilor prin sprijin competent și implicare activă. În cei nouă ani de la înființare, am contribuit la schimbarea vieții unui număr de aproximativ 100.000 de români și am salvat peste 200.000 de vieți omenești. React are filiale în 5 orașe din țară și o echipă de 50 de angajați și peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.