Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANUNŢ IMPORTANT al APAVIL privind calitatea apei din RÂMNICU VÂLCEA

Urmare a avariei majore la conducta de apă DN 1200 mm remediată în data de 14.01.2017, comunicăm tuturor consumatorilor din municipiul Rm Vâlcea, Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti, Brezoi că astăzi, 16.01.2017, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea s-au recoltat şi analizat probe de apă. De asemenea s-au verificat Staţiile de potabilizare din Brezoi – Valea lui Stan şi din Rm. Vâlcea – Nord constatându-se că sursa lac Brădişor nu înregistrează modificări de calitate, iar Staţia Valea lui Stan din Brezoi funcţionează în parametrii tehnologici, iar apa furnizată de APAVIL SA se încadrează în parametrii Legii 458/2002R.

Apa din sistemul de distribuţie din Rm. Vâlcea prezintă culoarea modificată, parametrii turbiditate şi culoare înregistrând valori peste concentraţia maximă admisă conform legislaţiei amintite mai sus. Rugăm toţi abonaţii afectaţi să-şi asigure în continuare o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada menţionată. În vederea reducerii riscurilor pentru sănătate datorate consumului de apă recomandăm utilizarea apei din reţea ca agent termic şi pentru satisfacerea nevoilor menajere.

Ne cerem din nou scuze pentru acest inconvenient şi vă asigurăm că în această perioadă echipele de intervenţie ale APAVIL SA fac în continuare eforturi susţinute pentru remedierea situaţiei neplăcute în cel mai scurt timp posibil şi dispun de stocuri de substanţe adjuvante tratării apei din sistemul de distribuţie în vederea aplicării tuturor măsurilor tehnice pentru încadrarea în parametrii de calitate prevăzuţi de Legea 458/2002R.

Întrucât apa este tulbure la robinetele consumatorilor şi în această seară, revenim cu recomandarea către utilizatori ca aceştia să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurităţi, cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată fiind suportate de către APAVIL SA pentru toţi clienţii cu care aceasta are încheiat contract. Vom reveni cu un anunţ privind calitatea apei din reţea la momentul în care aceasta se va încadra în toţi parametrii de potabilitate prevăzuţi de Legea 458/2002 R şi va putea fi utilizată ca apă potabilă. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Director general, ing. Cristian Jianu