Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Am lansat campania umanitară CUTIA CU ZÂMBETE! Iepurașul trebuie să vină cu cadouri pentru toți copii

Începând de marți, 12 martie 2019, VOCEA VÂLCII și Fundația Orpheus din Râmnicu Vâlcea lansează campania umanitară CUTIA CU ZÂMBETE, campanie ajunsă deja la cea de-a cincea ediție. Cum evenimentele caritabile anterioare s-au dovedit a fi de mare succes, la sediul fundației Orpheus strângându-se sute de cutii de zâmbitoare, cea de-a cincea ediție se va bucura, cu siguranță, de cel puțin tot atâta succes pentru că ne bazăm pe oamenii cu suflet mari din Vâlcea, dar și din întreaga țară.

Campania umanitară CUTIA CU ZÂMBETE este o campanie care vizează ajutorarea copiilor orfani, dar şi a celor proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face viaţa mai uşoară. Cu ajutorul preotului Luca Sîia de la parohia Valea Bisericii din Orlești anul acesta cadourile care se vor strânge vor ajunge la micuții de la Centrul de Zi pentru Copii din Orlești, dar și la alți copiii care provin din familii nevoiașe din Orlești. Copiii au vârste cuprinse între 6 și 12 ani. 

Preotul Luca Georgian Sîia face lucruri minunate cu acești micuți, ajutându-i să nu abandoneze școala. Copiii care sunt la acest centru provin din comunitate, din familii monoparentale, familii cu probleme economico – sociale și familii dezorganizate.

Colectarea începe chiar din data de 12 martie 2019 şi se termină în ziua de vineri, 19 aprilie 2019. Râmnicenii care doresc să facă un copil fericit, fie chiar şi pentru o zi, pot contribui trimiţând cadourile/coletele pe care doresc să le dăruiască la centrul de colectare creat ad-hoc în incinta fundației Orpheus de pe strada Carol I nr. 3 – 5, centrală bloc Filipin. Persoană de contact: Magda Popescu 0745268444.

Implică-te! Orice zâmbet contează!

Sunt patru paşi simpli, pe care îi puteţi urma pentru a face un copil fericit.

I. De ce ai nevoie?

Ai nevoie de o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul), hârtie de împachetat cadouri, foarfece sau cutter, timp şi/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruieşti, răbdare şi multă dragoste. Pe capacul cutiei, musai trebuie scris cui poate fi dăruit cadoul tău. Spre exemplu: fetiţă 5 – 6 ani.

II. Ce poţi să pui în cutie?

După ce înveleşti frumos în hârtie de cadouri atât cutia, cât şi capacul, apoi poţi să pui în cutie tot ce cumperi sau ce ai prin casă şi vrei să dăruieşti. Sugerăm câteva lucruri, însă, cu siguranţă, lista este infinit mai lungă şi fiecare o poate îmbunătăţi cum crede de cuviinţă.

• dulciuri (ex. ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)

• articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

• jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului

• produse de igienă personală: perie şi pasta de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, o felicitare de Paşte pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (dacă doreşti poţi să-ţi pui datele de contact pentru a păstra legătura şi pe viitor)

• articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat

• orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.

III. Mare grijă la conţinut

Puteţi pune în cutie tot ce intră, ce vreţi şi ce credeţi că îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul pentru care aveţi pe inimă să cumpăraţi ceva.

Vă rugăm să vă limitaţi la lucruri care pot intra într-o cutie de pantofi. Vă sfătuim să încercaţi cu cutiile de la încălţămintea de bărbaţi sau cutiile de la cizme. Sunt mai voluminoase. Vă rugăm să nu aduceţi bani, pungi, saci, sacoşe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. De asemenea, nu puneţi în cutii lucruri care nu v-ar place nici vouă să le primiţi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaştem cu toţii: se aruncă la gunoi. Fă un cadou aşa cum ţi-ar place să-l primeşti şi tu, nu fă curăţenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e „de aruncat”.

Copiii sunt între 2 – 18 ani, fete şi băieţi. Nu lipiţi capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniţi cu ele. Vă rugăm să vă completaţi numele şi adresa de e-mail pe tabelul care vi se va înmâna, pentru ca să vă putem da mai apoi de ştire despre unde şi la cine a ajuns cutia dvs. Termen limită: 12 aprilie 2017.

IV. Unde se colectează cutiile?

Așadar, cutiile se vor strânge la sediul fundației din strada Carol I nr. 3 – 5, centrală bloc Filipin. Persoană de contact: Magda Popescu – 0745268444. Vă aşteptăm cu drag! Nu uitaţi că zâmbetul unui copil abandonat va face ca în Noaptea de Înviere să ne simţim cu toţii un pic mai buni.