Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alin-Tiberiu Lăzărescu: „Asistentul social are un rol foarte important în promovarea şi implementarea drepturilor persoanelor adulte cu dizabilităţi”

Alin-Tiberiu Lăzărescu a absolvit Facultatea de Asistență Socială din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Pitesti în anul 2012 şi este angajat de 6 ani în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Este preocupat de dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor necesare oferirii serviciilor de calitate, de respectarea principiilor care guvernează asistenţa socială, de contribuţia asistentului social la schimbarea mentalităţii faţă de beneficiarii serviciilor sociale.

Reporter: Ce ai sperat să realizezi ca asistent social?

Alin-Tiberiu Lăzărescu: Să indeplinesc misiunea mea ca asistent social, să ajut cât mai mult, să sprijin persoanele care au diferite probleme ( persoane vârsnice și persoane cu dizabilităţi) cu care lucrez în centre și totodată să reprezint cu mândrie profesia aleasă de mine.

Rep.: Cum au fost împlinite aşteptările tale la actualul loc de muncă?
A.T.P.: Majoritatea aşteptărilor au fost împlinite prin muncă, poate în unele zile chiar foarte obositoare, dar având colegi care m-au ajutat, un șef înțelegător și beneficiari care, chiar dacă au diferite afecţiuni, au înțeles și au avut răbdare cu mine.

Rep.: În opinia ta, care este rolul asistentului social în promovarea şi implementarea drepturilor persoanelor adulte cu dizabilităţi?
A.T.P.: Asistentul social are un rol foarte important în promovarea şi implementarea drepturilor persoanelor adulte cu dizabilităţi, deoarece este unul din principalii pioni care pot realiza și sprijini respectarea acestor drepturi.

Rep.: Dacă ar fi să propui trei priorităţi în acest domeniu pentru următorul an, care ar fi?
A.T.P.: Dezvoltarea de oportunități egale pentru persoanele cu dizabilități.
Oferirea de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.
Simplificare legislaţiei în domeniu.

Rep.: Un mesaj pentru asistenţii sociali din România.
A.T.P.: Să nu ne lăsam niciodată doborâți de greutățile care apar și să reprezentăm cu mândrie profesia aleasă.