Acasă Social Afaceri ilegale: Transportul de refugiaţi plătit cu mii de euro

Afaceri ilegale: Transportul de refugiaţi plătit cu mii de euro

Criza refugiatilor inseamna pentru anumiti oameni un mijloc rapid de imbogatire. Riscul si-l asuma cei care sunt rotitele afacerii, nu cei care profita cu adevarat de ea.

Un tanar care cauta un job bine platit, a gasit un anunt de angajare pe ruta Budapesta – Viena, ca sofer. La interviul pe care l-a sustinut in fata”angajatorului” , a aflat ca este vorba de fapt de transportul de refugiati din Ungaria pana in Austria de trei ori pe saptamana. Tanarului i se ofereau 1000-2000 de euro plus cazarea si masa, pentru 3 zile de munca, insemnand mai multe transporturi cu migranti pe zi, dar si obligatia de a il asculta pe angajator pentru a fi ferit de controalele politiei.

Angajatorul l-a anuntat pe tanar ca isi ia banii dupa fiecare cursa si ca este treaba lui daca este prins de politie. Cu toate eforturile pe care autoritatile le depun, chiar si in spatiul Schengen, multe curse nu sunt descoperite. Potrivit legislatiei din toata Europa, cei care transporta ilegal refugiati, pot fi condamnati la multi ani de inchisoare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.