Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adrian a fost operat pe creier. Cancerul, de o formă extrem de agresivă, îi ameninţă în continuare viaţa

După mai multe amânări, Adrian a fost operat de Glioblastom, cel mai agresiv tip de tumoră cerebrală malignă. Principal impediment l-a constituit grupa rară de sânge a băiatului, respectiv GRUPA 0 negativ (0-). În urma unei campanii, oamenii s-au mobilizat și i-au donat sânge. Astfel a avut loc intervenţia chirurgicală care a durat aproximativ 5 ore şi jumătate.

Operaţia a fost primul hop trecut de Adrian. Are nevoie să fie integrat într-un centru de copii

Adrian are nevoie să fie să fie integrat la un centru de copii. Pentru el, indicat ar fi Centrul Ana, deoarece se află lângă Spitalul Judeţean . Are chiar și o scrisoare de la medicul care l-a operat, în care roagă conducerea DGASPC VÂLCEA să-i acorde sprijin acestui copil. Adrian are un tratament de urmat şi acasă nu are cum să-l ia, deoarece provine dintr-o familie dezorganizată, fără resurse financiare, astfel că de mic a ajuns la un centru de plasament.

Nu ştie ce boală îi macină trupul

Apropiaţii lui Adrian i-au ascuns diagnosticul, pentru a-l determina să-şi păstreze forţele şi optimismul. Glioblastomul este o tumoră cerebrală malignă, cea mai agresivă dintre toate, deoarece nu se dezvoltă din neuroni, celulele nervoase propriu-zise, ci din celulele gliale (celulele de suport ale sistemului nervos central). Cel mai adesea, primul simptom este durerea de cap, din cauza creşterii presiunii intracraniene.

La început lunii iunie, nimic nu avea să prevestească cumplita veste pe care aveau să o primească apropiații adolescentului vâlcean. Iniţial, nu i s-a dat mai mult de o săptămână de trăit. La auzul veştii, Mihai Ghebrea, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii din Râmnicu Vâlcea, nu s-a dat bătut şi a căutat medici pentru a-l salva. După multe încercări, impedimente şi refuzuri, pe motiv că este un caz prea grav, în cele din urmă, Adrian a fost transportat şi operat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din capitală. Miercuri, 28 iunie, a fost externat şi urmează să fie programat la Fundeni pentru chimioterapie.

Are mare nevoie de sprijin financiar

Aşa cum spuneam şi mai sus, Adrian se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă. Nu puţine au fost cazurile în care a dormit nemâncat pe străzi. Acum, tânărul are nevoie urgentă de bani pentru plata tratamentelor postoperatorii extrem de costisitoare. Viaţa lui depinde de ele!

Cei care doresc să îl ajute o pot face, donând în unul din conturile Asociaţia Orfanilor din Casele de Copii, str. Liviu Rebreanu, nr. 2, Râmnicu Vâlcea.

CONT ÎN LEI:
Cod SWIFT: RZBRROBU
Cod BIC: RZBR
IBAN: R008RZBR0000060007423271
RAIFFEISEN BANK sucursala Râmnicu Vâlcea

CONT EURO:
Cod SWIFT: RNCBROBU
Cod BIC: RNCB
IBAN: RO45RNCB0263028814740024
BCR Vâlcea
Cod Fiscal: 11819915