Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tinerii din județul Vâlcea, alături de Daria!

Consiliul Școlar al Elevilor, drept formă instituționalizată de organizare a elevilor cu scopul reprezentării acestora și drepturilor lor, recunoaște momentele în care elevii au cea mai mare nevoie de ajutor și acționează prompt spre medierea problemei sau îmbunătățirea situațiilor cu care se confruntă elevii în viața cotidiană.

Astfel, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, împreună cu Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” și IMPACT HOPE4LIFE demarează un nou proiect caritabil în centrul orașului pentru colega lor Daria, elevă în clasa a 7-a din Colegiul Național „Alexandru Lahovari” care suferă de carcinom hepatocelular, o formă gravă de cancer.
Proiectul constă într-un Târg Caritabil prin care voluntarii vând mărțișoare sau decorațiuni confecționate hand-made, amplasat în Parcul Mircea cel Bătrân lângă Palatul Copiilor în perioada 2 – 9 martie. Fondurile strânse vor merge spre Daria, elevă al cărei caz a zguduit și a motivat întregul județ să doneze oricât de puțin, pentru a oferi o șansă la viață unui suflet nevinovat.
„Consiliul Școlar al Elevilor a mai acționat în trecut pentru Daria și continuă să desfășoare demersuri comunitare pentru colega noastră. E sfâșietor ce se întâmplă iar atât eu, cât și colegii mei din Biroul Executiv, le dorim multă putere Dariei și părinților ei. Prin acest proiect, ne propunem să ne atingem impactul necesar, să strângem cât mai mulți bani pentru a produce o adevărată diferență și să arătăm la rândul nostru că în ciuda obstacolelor, împreună putem fii schimbarea.”
Neacșa Alexandru, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari”

„Primăvara e despre noi începuturi, iar asta este ceea ce ne-am dorit și noi să îi oferim Dariei, șansa unui nou început. E fascinant cum tinerii din Râmnicu Vâlcea s-au mobilizat pentru Daria în ultimele luni, numeroase fiind parteneriatele care s-au făcut în acest sens. Târgul Caritabil de Mărțișoare este mai mult decât un proiect prin care se donează banii strânși din vânzări, este un proiect care are ca scop atragerea atenției vâlcenilor, un proiect prin care vrem să arătăm că ,,unde-s mulți, puterea crește”, un proiect ce vrea să demonstreze că tinerii pot și reușesc” – Bălașa Romina , președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”

„Noi, Impact Hope 4 Life, am fost impresionați de cazul Dariei și împreună cu partenerii noștri ne-am dorit sa organizăm o strângere de fonduri. Clubul nostru se axează pe proiecte caritabile, de aceea voluntarii noștri au fost motivați sa confecționeze cât mai multe materiale. Toți suntem atașați de caz și suntem încrezători că și în rândul oamenilor va  apărea această empatie. Situația ei medicala ne-a marcat și mai mult datorita vârstei Dariei, ea fiind o eleva la fel ca și noi. În acest moment ea are nevoie de ajutorul tuturor, de aceea fiecare mărțișor cumpărat va reprezenta un pas înainte spre operație” – Jibu Raluca, lider junior în cadrul IMPACT HOPE4LIFE

Inițiativa noastră deja a mobilizat elevi, profesori și părinți de pretutindeni, dornici să fie partea din schimbarea pe care o promovăm zilnic. Consiilile Școlare ale Elevilor din Colegiile Naționale „Alexandru Lahovari”, „Matei Basarab” și Clubul de Voluntariat IMPACT Hope4Life își vor continua activitatea în viitor cu mai multe proiecte și demersuri contribuind astfel la buna formare, educație și dezvoltare a tuturor colegilor noștri.

Pentru mai multe detalii:
+40769 166 678, Neacșa Alexandru, președinte C.Ș.E. C.N. „Alexandru Lahovari”
+40745 323 336, Jibu Raluca, lider junior IMPACT HOPE4LIFE
+40763 715 979, Bălașa Romina, președinte C.Ș.E. C.N.I. „Matei Basarab”