Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

5 copii au fost lăsaţi să moară de foame şi de frig

Cinci copii, cu vârste cuprinse între 11 luni şi 7 ani, au fost părăsiţi de mamă la domiciliul lor de la Ocnele Mari. Timp de două zile, micuţii au îngheţat de frig şi au făcut foamea pentru că cea care le-a dat viaţă a plecat de acasă. Autorităţile au aflat de la vecini că cei 5 micuţi sunt singuri acasă. Micuţii au ieşit la joacă şi le-au povestit celorlalţi copii că le e foame şi că mama lor este plecată. Vecinilor li s-a făcut milă şi le-au dus de mâncare. Totodată, ei au anunţat-o pe asistenta socială, care, la rândul ei, a sunat la poliţie.

Marţi, 2 noiembrie a.c., poliţiştii, împreună cu asistenţii sociali din cadrul Primăriei Ocnele Mari, au mers acasă la Mădălina Mustaţă de 24 ani şi mare le-a fost mirarea să vadă în ce condiţii trăiau cei 5 copii.

Oamenii legii au stat de vorbă cu fetiţa cea mare, care le-a povestit că, în lipsa părinţilor, ea a avut grijă de ceilalţi copii, însă pentru că nu au avut ce să mănânce, au răbdat de foame şi nu au mâncat nimic de 24 de ore. Copiii au fost examinaţi şi s-a stabilit că nu au leziuni traumatice, însă cu toţii sufereau din cauza înfometării. Bebeluşul de 11 luni era în cea mai mare suferinţă. Fetiţa cea mare a povestit că i-a dat doar apă să bea. Profund impresionaţi de situaţia copiilor, poliţiştii au făcut tot ce era omeneşte posibil pentru ca ei să se simtă mai bine. Ba chiar, le-au făcut şi focul în sobă ca să se încălzească. După atâtea ore de înfometare, micuţii au mâncat o masă caldă şi au auzit câteva vorbe bune de la poliţişti şi asistenta socială.

Familie de alcoolici

Imediat ce s-au asigurat că micuţii sunt bine, poliţiştii, sub îndrumarea comisarului Valentin Piron, au pornit în căutarea mamei denaturate. Oamenii legii au aflat că Mădălina Mustaţă trăieşte de 5 ani în concubinaj cu un bărbat cu care are 4 din cei 5 copii. Tatăl este plecat la Voineasa, unde munceşte cu ziua, la tăiat de lemne. Atât ea, cât şi concubinul sunt alcoolici, fac scandaluri dese, iar vecinilor le este frică de ei. Nu o dată, bărbatul beat i-a alergat pe vecinii, care şi-au permis să-l roage să nu-şi mai ţină copii nemâncaţi, cu toporul. Nici asistenta socială a primăriei nu a scăpat de ameninţările celor doi alcoolici. Aceştia i-au spus că dacă se mai bagă, o să-i dea foc la casă. Tot de la vecini, poliţiştii au aflat că Mădălina Mustaţă obişnuieşte să plece des de acasă şi îşi lasă copiii nesupravegheaţi. Femeia are un amant la Mihăieşti, în casa căruia au găsit-o poliţiştii marţi seara. Deloc impresionată de situaţie, ba chiar tupeistă, femeia, căreia cu greu îi poţi spune mamă, i-a ameninţat pe poliţişti că o să vadă ei când va veni concubinul acasă. Ba mai mult, l-a sunat pe acesta, care, aflând că ar putea rămâne fără copii, a început să înjure şi să ameninţe.

Părinţii vor fi decăzuţi din drepturi

Nu înţelegem cum unele femei mai pot fi numite mame şi cum îşi pot lăsa copiii de izbelişte, mai ales un sugar de 11 luni, care nu se poate apăra, nu se poate hrăni şi depinde în totalitate de cea care i-a dat viaţă. În cazul nostru, o bestie cu chip de om. Nu-ţi poţi lăsa copiii în frig şi fără mâncare, ca să alergi nestingherită după bărbaţi. Nici animalele nu procedează aşa. Ce legi mai poţi da împotriva unei asemenea fiinţe abjecte? La această întrebare a încercat să ne răspundă directoarea adjunctă a Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea, Roxana Radu. „Noi am demarat deja ancheta la Ocnele Mari. Este trist că se întâmplă aşa ceva. Noi, ca reprezentanţi ai statului, trebuie să protejăm copiii. Iar singura cale ca aceştia să fie protejaţi este aceea de scoatere din mediul familial. O să solicităm ordonanţă preşedinţială pentru a putea lua toţi cei 5 copii. Am auzit că ambii părinţi sunt alcoolici şi periculoşi, dar nu ne este frică de ei. Important este să scoatem copiii din acest mediu vicios şi periculos pentru ei” – ne-a declarat Roxana Radu. De asemenea, împotriva mamei a fost demarată o anchetă penală, ea fiind acuzată de abandon familial.

CODRUŢA ALEXANDRU