Acasă Sănătate ZIKA A PĂTRUNS ÎN EUROPA ŞI PE CALE SEXUALĂ

ZIKA A PĂTRUNS ÎN EUROPA ŞI PE CALE SEXUALĂ

Prezenta periculosului virus transmis pe cale sexuala a fost semnalata la inceputul lunii februarie in Texas, la o femeie cu un partener intors din Venezuela.

In urma cu cateva zile, in Franta a fost depistat primul caz de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika. Femeia pariziana a fost contaminata de partenerul ei, intors din Brazilia.

Ministrul francez al Sanatatii, Marisol Touraine a confirmat prezenta virusului la femeia care nu este insarcinata si a mentionat ca aceasta se simte bine.

Acest virus, rezista mult in aparatul genital masculin, incat s-a descoperit in sperma unui barbat la 62 zile de la contaminare.

Cehia a raportat acum cateva zile prezenta virusului Zika la doua persoane:o femeie care revenise din Republica Dominicana si un barbat intors din Martinica.

Tara cea mai grav afectata de acest virus este Brazilia, unde numarul de nou nascuti suspectati si confirmati cu microcefalie a depasit 4.000. La inceputul lunii februarie s-au semnalat si cazuri de contaminare prin transfuzii de sange.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.