Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI ce li se va întâmpla şefilor de secţii de la Spitalul Judeţean Vâlcea

Acreditarea Spitalului Judeţean Vâlcea nu mai poate fi amânată la infinit. Ultimul termen era data de 16 iunie a.c., obţinut de fostul director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Mihăița Crețulescu.

Fostul manager s-a deplasat la Bucureşti, la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. Preşedintele CNAP, Vasile Cepoi, a decis, în cazul Spitalului de Urgență Vâlcea, amânarea acreditării până la data de 16 iunie 2016.

Am trecut deja de jumătatea lunii iunie, iar acreditarea bate la uşă, deşi la spital este în plină desfăşurare concursul pentru ocuparea postului de manager. În cel mai scurt timp, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor va efectua un control la Spitalul Judeţean Vâlcea, în scopul acreditării obligatorii.

Evaluarea presupune un control amănunţit pe toate palierele de activitate ale unităţii, de la activitatea medicală, condiţii hoteliere până la gradul de satisfacţie al pacienţilor şi personalului. Condiţiile sunt draconice pentru un spital condus neglijent atâţia ani de zile, însă ele garantează pacienţilor condiţii decente de spitalizare şi un tratament pe măsura afecţiunilor.

Una dintre etapele obligatorii pentru acreditare este şi evaluarea şefilor de secţii. Aceştia vor susţine în perioada viitoare concurs pentru funcţiile respective. Noii promovaţi vor încheia un contract de management cu Spitalul Judeţean Vâlcea, iar bugetul spitalului va fi împărţit pe fiecare secţie în parte.

La Spitalul Judeţean Vâlcea, problemele sunt multe, însă în strategia pe sănătate a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru anul 2015 sunt evidenţiate doar două: lipsa spaţiilor necesare pentru funcţionarea conform Ordinului MS nr.914 / 2006 (secţiile Neurologie, Medicină Internă, etc.), dar şi necesitatea montării unei instalaţii de ventilaţie mecanică centralizată pentru asigurarea unui microclimat corespunzător pacienţilor internaţi.