Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vânătorii de goange de la Protecţia Plantelor, chemaţi să igienizeze SJU Vâlcea

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dezinfectat de către angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Plantelor, din subordinea Consiliului Judeţean. Măsura a fost adoptată după ce preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a constatat în primele săptămâni ale acestui an că în unitatea sanitară se întâlnesc periodic deficienţe în ceea ce priveşte starea de igienă care pot afecta calitatea serviciilor medicale.

Pentru a urgenta înlăturarea stărilor de lucruri constatate, preşedintele Ion Cîlea a dispus ca acţiunile de dezinsecţie şi deratizare să fie efectuate de către o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Plantelor, fondurile necesare pentru achiziţionarea materialelor şi substanţelor de igienizare fiind alocate din bugetul Consiliului Judeţean. „Nu este pentru prima dată când ne asumăm direct răspunderi şi eforturi pentru punerea în drepturi a ordinii şi curăţeniei în unităţile spitaliceşti aflate sub coordonarea Consiliului Judeţean, însă de astă dată am hotărât ca acţiunile noastre să fie continuate şi să intre în practica factorilor responsabili din spitale, dar să se şi ia măsurile ce se impun în cazul nerespectării normelor şi regulilor de igienă”, a declarat Ion Cîlea.

„Este o mână de ajutor”

Chiar dacă intervenţia preşedintelui CJ îi ştirbeşte cumva din autoritatea de manager, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Georgeta Sălişte, recunoaşte că apariţia în peisaj a specialiştilor de la Protecţia Plantelor este una benefică. „Nu se pune problema subminării autorităţii managerului de spital. Ştim cu toţii în ce condiţii funcţionează unităţile medicale, iar atâta timp cât Consiliul Judeţean înţelege să ne ofere sprijin financiar pentru achiziţionarea acestor substanţe şi prin punerea la dispoziţie a personalului care efectuează dezinsecţia şi deratizarea nu putem decât să salutăm această decizie. Domnul Cîlea a mai intervenit şi acum şase luni pentru a asigura aceste măsuri de dezinsecţie. Pentru noi reprezintă un ajutor binevenit. Nu ştiu care este situaţia celorlalte spitale din judeţ aşa că nu pot să comentez dacă această măsură ar trebui extinsă”, a declarat Georgeta Sălişte.