Acasă Sănătate VÂLCEA. Servicii medicale la domiciliu prin Centrul de Sănătate CIVICO

VÂLCEA. Servicii medicale la domiciliu prin Centrul de Sănătate CIVICO

Centrul de Sănătate Civico reprezintă un centru mobil de sănătate,  înființat cu scopul de a asigura asistenţă medicală profesională la sediu și la domiciliul pacientului, conform unui plan de îngrijire recomandat de medicul specialist, adaptat fiecărui pacient în parte.

Serviciile oferite includ cu precădere dar nu exclusiv, următoarele servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu: consultații medicină generală și alte specialități, terapii psihologice copii și adulți, monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor și efectuarea tratamentelor medicale, recoltarea probelor biologice, alimentația artificială, micro-chirurgie și îngrijirea plăgilor, servicii de infirmierie și îngrijirea pacienților imobilizați, kinetoterapie, educație pentru sănătate și comunicare în scop terapeutic.

Un serviciu nou, unic în Rm. Vâlcea, este navigația de pacienți oncologici (detalii pe pagina de Facebook).

De asemenea, suntem singura clinică medicală socială, cu programe adresate categoriilor afectate de sărăcie (copii, gravide, bătrâni ) și pacienților oncologici.

Prin viziunea noastră acordăm o atenție deosebită sănătății ca drept fundamental al oamenilor și, implicit, accesului la informații medicale și la servicii care au rolul de a întreține starea de sănătate a tuturor oamenilor, indiferent de categoria socială căreia aparțin.
Misiunea noastră este să îmbunătățim și să contribuim la starea de sănătate a pacienților noștri, iar serviciile noastre au ca scop îmbunătățirea calității vieții.

Sub deviza „Sănătate pentru comunitate”, atât activitățile noastre cu caracter social cât și cele cu caracter economic contribuie la dezvoltarea comunității locale, la crearea de locuri de muncă și implicarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile în acestea, facilitând accesul acestora la resursele și serviciile comunității.

Centrul de sănătate Civico este proiect finanțat de Asociația Institutul pentru Politici Sociale, în parteneriat cu Fundația RUHAMA și IPA SA, ce implementează în Regiunile Nord-Vest și Sud-Vest Oltenia proiectul „PROGRESSIO – Un proiect în sprijinul economiei sociale” SMIS 127419, proiect ce beneficiază de finanțare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.