Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Banii strânși la Maratonul Olteniei vor fi donați Secției de Pediatrie

Suma strânsă din taxele de participare la ediția din acest an a Maratonului Olteniei, organizat de CEZ, va fi donată pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea cu sisteme chirurgicale cu radiofrecvența. În acest fel, alergătorii și bicicliștii vor ajuta copiii internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea să beneficieze de echipamente medicale vitale.

Contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale făcute de sportivi direct pe site-ul http://www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentata de către CEZ România până la atingerea sumei de 15.000 Euro, sumă necesară pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență pentru dotarea Secției de Pediatrie.

Acest aparat cu radiofrecvență permite utilizarea unei metode minim invazive, prin care se pot trata multiple afecțiuni ale copiilor printr-o intervenție sigură. În acest fel se va facilita accesul copiilor din Vâlcea la metode moderne de tratament, pentru a nu mai fi nevoiți să plece din județ pentru a beneficia de avantajele unor servicii medicale avansate. Cele mai frecvente cazuri medicale de folosire a acestui aparat sunt scoaterea amigdalelor și a polipilor.

Afecțiuni ale copiilor mari sau chiar ale adulților, precum rinita cronică hipertrofică, distrugerea unor tumori de dimensiuni mai mici de la nivelul nașului său gurii, radiocauterizarea unor leziuni dermatologice, pot fi de asemenea tratate cu ajutorul echipamentului medical.

Anul trecut, suma strânsa din taxele de participare la Maratonul Olteniei, la care s-a adăugat suplimentarea oferită de CEZ România până la atingerea sumei de 13.000 Euro, a fost utilizată pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu echipamente vitale.

Maratonul Olteniei este un eveniment al CEZ România, organizat cu sprijinul Hyper Sport și Padina Fest, al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.