Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UTIL: Cum să alegi mici mai puțin TOXICI

Într-un studiu privind calitatea micilor efectuat de APC (Asociația Pro Consumatori) iată care este top 10 mici cu cea mai mare concentrație de carmin, monoglutamat de sodiu, acid citric, nitrat de potasiu şi izoascorbat de sodiu (recunoscute pentru efectele devastatoare asupra sănătăţii dacă sunt consumate pe termen lung):
1.Auchan – micii din carne de porc, vită şi oaie conţin carmin şi nitrat de potasiu;
2.Auchan – micii din carne de porc conţin carmin şi nitrat de potasiu;
3.Auchan – micii din carne de vită şi oaie conţin carmin şi nitrat de potasiu;
4.Auchan – micii din carne de porc şi vită conţin carmin şi nitrat de potasiu;
5.Galli Gallo – micii din carne de curcan conţin carmin şi acid citric;
6.Cora – micii din carne de porc conţin monoglutamat de sodiu;
7.Cora – micii din carne de vită şi oaie conţin monoglutamat de sodiu;
8.Cora – micii din carne de vită şi porc conţin monoglutamat de sodiu;
9.Doly (Kaufland) – micii din carne de porc şi vită conţin carmin;
10.Mega Image – micii din carne de porc şi vită conţin izoascorbat de sodiu.

Pentru a ne feri de aceste E-uri, extrem de toxice, iată ce ne sfătuiește președinte APC, Costel Stanciu: „La alegerea unei caserole de mici trebuie să se aibă în vedere, pe de o parte, conținutul de carne/cărnuri de pe etichetă, care ar trebui să depăşească 85% din conţinutul caserolei, iar pe de altă parte celelalte ingrediente din compoziție. Trebuie să evitaţi acei mici care au în compoziție arome, aromă de fum şi aditivii alimentari, precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu şi izoacorbatul de sodiu. Totodată, trebuie evitate produsele cu adaos de zahăr, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale și fibră de soia, care împreună cu aditivii alimentari maschează calitatea scăzută a cărnurilor folosite în reţeta respectivă. Alte aspecte la fel de importante de urmărit sunt termenul de valabilitate ( 5 – 7 zile de la data producerii) şi condiţiile de păstrare (0 – 4 grade celsius) pe perioada valabilităţii.”