Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Urzica, ştevia, loboda şi leurda, inamicii toxinelor din organism

La ieşirea din anotimpul iarnă, organismul uman are nevoi de o mare cantitate de minerale, vitamine şi antioxidanţi care pot fi oferite de verdeţurile de primăvară, cum ar fi urzica, ştevia, loboda şi leurda.

Dacă se doreşte şi să mai se scape de kilogramele în plus, aceleaşi verdeţuri sunt minunate pentru folosirea lor în curele de slăbire, pentru că, în primul rând acestea elimină toxinele din organism.

În această perioadă, este recomandat să încercăm să consumăm alimente proaspete provenite din medii în care nu sunt utilizate îngrăşămintele chimice.

Astfel, urzica este o plantă consumată cu precădere la început de primăvară fiind des întâlnită în gospodăriile tradiţionale româneşti. Această plantă conţine un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofilă, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, zinc, seleniu etc), substanţe proteice, acid folic, etc.

Printre principalele beneficii ale consumului de urzici putem aminti: curăţarea sângelui, având efect detoxifiant; stimularea metabolismului; echilibrarea sistemului de apărare al organismului; stimularea digestiei şi fluidificarea sângelui..

Ştevia este o plantă bogata în vitamine (C şi K), săruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine si fibre. Este o plantă care îl ajută pe cel care o consumă să scape starea de oboseală a corpului şi detoxifiază organismul.

Printre beneficiile consumului de ştevie sunt: reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea nevoii de a consuma alimente bogate în zahăr şi grăsimi şi diminuarea apetitului.

Frunzele de leurdă sunt bogate în vitaminele A şi C, ulei eteric şi săruri minerale de calciu, cupru, fier şi fosfor. Principalele proprietăţi ale plantei sunt cele care legate de curăţirea sângelui, a ficatului, a stomacului şi intestinelor.

Consumul leurdei poate fi de ajutor în tratarea unor afecţiuni sau boli precum: bolile gastro-intestinale, bolile renale, afecţiunile cardiovasculare sau afecţiuni ale sistemului nervos.

Loboda este o plantă benefică pentru organismul uman, aceasta fiind indicată pentru a fi consumată deoarece ajută la detoxifierea şi curăţarea sângelui. Alimentul conţine cantităţi impresionante de vitamine, minerale, fibre şi alţi nutrienţi importanţi care îmbunătăţesc sistemul imunitar.