Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Stafidele, bune împotriva răcelilor!

Pe lângă utilitatea pe care cu toţii o dăm stafidelor, care sunt o o alternativă delicioasă și extrem de sănătoasă pentru bomboane sau atunci când ai poftă de ceva dulce, trebuie să se mai ştie că stafidele consumate moderat sunt o oază de sănătate pentru organismul tău.

Deşi multora le este greu să creadă, stafidele te pot proteja de cancer. Catehina, un antiozidand din stafide, ajută la protejarea împotriva radicalilor liberi, cei responsabili pentru creșterea și dezvoltarea tumorilor.

Fiind bogate în fibre, stafidele ajută la reglarea tranzitului intestinal și îmbunătățesc digestia. De asemenea, sunt ușor laxative și vindecă rapid constipația.

Şi viaţa sexuală poate fi îmbunătăţită dacă consumi stafide deoarece acestea conţin un aminoacid numit arginina care sporește senzația de excitare. Aceste mici fructe sunt chiar recomandate bărbaților cu disfuncții erecrile.

Protejează oasele si dinții datorită conținutului bogat de acid oleanoic și calciu care previne deteriorarea dinților și a oaselor. De asemenea, antioxidanții împiedică dezvoltarea bacterilor la nivel bucal.

Cresc imunitatea, prin faptul că ajută la absorbția nutrienților în corp, a vitaminelor și proteinelor. Ajută la reducerea febrei, tratează infecțiile și distrug virusurile, notează organicfacts.net. Sunt recomandate în sezonul rece pentru că te țin departe de răceli și de alte viroze respiratorii.