Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Facebook

Spitalul Judeţean Vâlcea se va lumina în roz

foto FacebookSub sloganul „Donează sănătate, donează frumuseţe”, la Spitalul Judeţean Vâlcea va avea loc un eveniment care va marca, în data de 1 octombrie a.c. Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului la sân.

Evenimentul de iluminare în roz a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea va începe la ora 20.00, iar conducerea spitalului îi invită să participe pe toţi cei care doresc să se alăture luptei împotriva acestei boli. În ultimii ani, tot mai multe femei mor din cauza cancerului mamar, pentru că ajung prea târziu la medic.

Parteneri în această acţiune sunt Asociaţia „Prietenii Spitalului Vâlcean”, care s-a înfiinţat în data de 25 septembrie a.c. cu scopul de a sprijini Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu resurse financiare, materiale sau umane, precum şi fundaţia „Renaşterea”, care se implică de ani de zile în lupta împotriva cancerului la sân.

„Este o acţiune de informare zic eu, dar mai ales de tragere a unui semnal de alarmă. Statisticile, în ceea ce priveşte cancerul mamar, arată că în România, în fiecare an, 6.000 de femei află că suferă de această boală. Femeile trebuie să ştie că un control la sân o dată pe an le poate salva viaţa. De altfel, formele de cancer mamar sunt vindecabile în 98% din cazuri, dacă boala este depistată la timp”, ne-a declarat managerul spitalului din Vâlcea, Dan Ponoran.

De-a lungul timpului, fundaţia “Renaşterea” a ajutat peste 33.000 de femei cu investigaţii gratuite. Inclusiv în centre mobile, care ajung în locurile cele mai izolate din ţară.