Pentru a rezista mai mult în raioanele supermarket-urilor, merele sunt tratate cu ceară. Pe lângă gustul neplăcut, ceara consumată pe termen lung, poate duce la apariţia alergiilor, bolilor de inimă, diabet şi chiar cancer. Acest lucru se întâmplă din cauză că ceara păstrează în coaja fructelor pesticidele folosite pentru creşterea accelerată.
Merele acoperite cu ceară sunt foarte uşor de identificat prin mirosul specific de răşină pe care îl emană, şi prin senzaţia de lipicios pe care o lasă după atingere.
O altă metodă prin care ne putem da seama dacă merele cumpărate de noi sunt acoperite cu ceară, este să le scufundăm timp de câteva minute în apă fierbinte. În scurt timp se va forma o peliculă de culoare albă, semn că au fost tratate chimic.
Pentru a scăpa de ceară, merele pot fi spălate cu un amestec format din apă călduţă, oţet şi bicarbonat de sodiu.
Lasă un comentariu