Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Claudia Banu: „Un pas în reformarea sistemului de sănătate românesc”

„Astăzi, la Senat, am făcut încă un pas în reformarea sistemului de sănătate românesc, care are ca punct de referință drepturile pacientului.

Prin proiectul deja avizat favorabil, a fost introdus conceptul de medicină personalizată, respectiv oferirea de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijiri terminale specifice fiecărui pacient.

Mai exact medicația, analizele și tratamentele vor fi stabilite în funcție de nevoile specifice pacientului. Vor fi eliminate abordarea generalistă și tratamentul generic, locul fiind ocupat de particularitățile fiecărui bolnav. Pacientul are dreptul la medicină personalizată pe baza recomandării medicale, sens în care medicul specialist are obligația de a pune la dispoziția pacientului informații fiabile, pertinente, dar mai ales ușor de înțeles referitoare la opțiunile privind intervențiile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate și riscurile acestora. De precizat, consimțământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenție medicală specifică medicinei personalizate.

Cei care doresc să consulte noile prevederi, o pot face accesând link-ul de mai jos, cu mențiunea că Senatul este prima cameră sesizată:
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=25079” a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia-Mihaela Banu.