Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sănătatea primeşte bani

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va primi la rectificarea bugetară din această săptămână alocări suplimentare de 143,8 milioane lei pentru Programele Naţionale de Sănătate, dar şi pentru salariile personalului medical.

„Ministerul Sănătăţii va primi la rectificare fonduri suplimentare, care se vor îndrepta către Programe Naţionale de Sănătate, respectiv HIV, oncologie, tuberculoză. De asemenea, vom avea resurse pentru drepturi salariale, dar şi pentru serviciile de ambulanţă. Primim fonduri, nu pierdem. Nu va mai trebui să facem transferuri de echilibrare a Fondului de Sănătate deoarece a crescut gradul de colectare a veniturilor acestui fond din contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, faţă de nivelul estimat iniţial la elaborarea bugetului pe 2014”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Bugetul Ministerului Sănătăţii apare în mod eronat ca fiind diminuat cu 264,6 milioane de lei. În realitate, Ministerului Sănătăţii îi revin 143,8 milioane de lei (Ministerul Sănătăţii şi Fondul Naţional de Sănătate), iar sumele alocate suplimentar domeniului sănătăţii sunt de 99,7 milioane de lei. Din suma totală, Ministerul Sănătăţii va aloca 119,4 milioane de lei reprezentând alocări suplimentare destinate Programelor Naţionale de Sănătate (HIV, oncologie, TBC), finanţarea drepturilor salariale ale personalului din spitalele aflate în reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale şi activităţii serviciilor de ambulanţă, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.