Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-au dat AMENZI! Aveţi grijă la ce piscine vă duceţi în Vâlcea

Inspectorii Direcției Sanitare Publice din Vâlcea au finalizat controalele la toate piscinele şi ştrandurile din judeţul Vâlcea, aceştia verificând dacă se respectă toate condițiile de igienă și dacă apa corepunde din punct de vedere calitativ.

Peste 15 complexe de agrement de tip ştrand sunt deschise în Vâlcea, cele mai multe fiind în municipiul Râmnicu Vâlcea, urmat de Călimăneşti şi Ocnele Mari. Complexul de Agrement Ștrand, cel mai mare din Râmnicu Vâlcea, este cunoscut şi căutat de turiştii din judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, cu precădere pentru bazinele cu apă sărată, adusă direct prin conducte din salinele Ocnele Mari.

”Controalele au început la sfârştiul lunii iunie 2016 la piscinele și ștrandurile din Vâlcea. Este un ordin de prefect, se fac controale comune, DSP cu Protecția Consumatorului și inspectorii de la Prefectură. S-au recoltat, de asemenea, și probe de apă şi au fost luate la verificat și unitățile de alimentație publică. Vor fi verificări pe întreaga perioadă a sezonului estival. De asemenea, și taberele școlare vor fi controlate.

În ceea ce priveşte ştrandurile şi piscinele, DSP a amendat 3 piscine, una din Ocniţa şi 2 din Călimăneşti, urmând ca aceştia să remedieze neregulile găsite”, dr. Lorena Mărgăritescu, director executiv DSP Vâlcea.