Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RMN de 1 milion de euro la Spitalul Judeţean de urgenţă Vâlcea

Aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), alocat în urmă cu un an Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de către Ministerul Sănătăţii, va fi pus în funcţiune de luna viitoare, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. RMN-ul a sosit la Spitalul Judeţean Vâlcea miercuri, 27 martie 2019 şi a fost amplasat într-un spațiu special creat, în interiorul unității medicale, cu ajutorul unei macarale de mare tonaj. Aparatura are peste 6 tone greutate.
RMN-ul, care a costat 1 milion de euro, este performant, fără radiații, fiind achiziționat cu fonduri de la Banca Mondială, în urma licitației de anul trecut, a Ministerului Sănătății. Toate investigațiile vor fi gratuite, în baza contractului cu CAS Vâlcea. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent în momentul sosirii aparaturii.
Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a mai menţionat că, pe lângă RMN, va ajunge la Spitalul Judeţean şi un Artroscop, pentru diagnosticarea pacienţilor cu probleme articulare, care va fi instalat în Secţia de Ortopedie.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit anul trecut noul aparat RMN, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii, costurile pentru amenajarea spaţiului în care va fi amplasat acesta fiind suportate în mare parte de către Consiliul Judeţean. În judeţul Vâlcea mai există în prezent două aparate de RMN, ambele fiind deţinute de companii private.