Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Varză cu carne tocată la cuptor

Ce vă trebuie? 800 gr varză, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 450 gr carne tocată de porc, 10 fire pătrunjel, 2 ouă, 2 linguri smântână acră (fermentată), sare, piper, 2-3 linguri ulei, pesmet pentru tavă.

Cum se prepară? Se taie varza fideluţă fină cu cuţitul sau folosind răzătoarea. Se incinge uleiul într-o tigaie largă şi se adaugă varza, amestecând des. Varza se adaugă în 3-4 tranşe, fiecare tranşă adăugându-se după ce anterioara a scăzut. La fiecare tranşă presăraţi sare, piper negru şi cimbru. După ce aţi pus toată varza, adăugaţi 100 ml apă şi înăbuşiţi varza timp de 15 minute, amestecând des.

Carnea tocată se frământă cu un ou, pătrunjelul tocat, o linguriţă rasă de sare şi piper negru.

Se unge cu unt sau ulei o tavă termorezistentă. Se presară cu pesmet. Se aşează un pic mai mult de jumătate din varza călită în tavă. Se aşează apoi toată carnea pe varză. Se aşează restul de varză deasupra. Se bate smântâna cu oul rămas. Se toarnă peste varză.

Se coace la 200 grade C timp de 40 minute, până e rumenă deasupra.

Poftă bună!