Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tobă

Ce vă trebuie? 1 kg organe de porc (inimă, splină, limbă), 500 g carne grasă de porc (fleică cu şorici), 1 kg carne cu os şi zgârciuri (rasol de porc cu şorici), 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 2 morcovi, sare, piper, 20-25 boabe de piper, 2-3 foi dafin, nucşoară, ienibahar, cimbru, stomac de porc.

Cum se prepară? Bucăţile de carne cu şorici se pârlesc şi se curăţă bine. Se spală apoi toată carnea şi se pune la foc într-o oală cu apă rece, un praf de sare, ceapa, usturoiul şi morcovii. Limba se pune fiartă separat, curăţată de pieliţe. Se spumează şi se adaugă mirodeniile. Se fierbe acoperit, până se desprinde carnea de pe os. Se scoate carnea şi se lasă să se răcească, iar supa se păstrează.

Carnea se curăţă de oase şi se taie fâşii groase de 1 cm. Se pun într-un castron, se adaugă câteva linguri de supă şi se condimentează. Cu această compoziţie se umple stomacul bine curăţat şi păstrat la rece, în apă cu sare şi oţet. Se adaugă un polonic de supă şi se coase lejer.

Se pune la fiert într-o cratiţă mare, în supa de carne, aproximativ o oră. Se lasă focul mic, având grijă să nu dea în clocot şi se înţeapă din loc în loc să nu plesnească.

Se pune la presat între două planşete cu o greutate de 1 kg. Se dă la rece şi se consumă a doua zi.

Poftă bună!