Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tartă cu mere şi caramel

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 200 g unt, 4 linguri zahăr, 6 linguri apă, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 1 ou, 400 g făină. Pentru umplutură: 8 mere potrivite, 400 g zahăr, 250 g unt, 4 ouă, 500 ml lapte, 1 esenţă de rom, 1 ou pentru uns tarta.

Cum se prepară? Se frământă din toate ingredientele un aluat consistent şi se lasă la rece două ore. Merele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie felii.

Într-o cratiţă se caramelizează 200 g de zahăr. Untul se amestecă cu zahărul rămas, ouăle, esenţa, laptele şi se toarnă peste caramel, amestecând bine. Se adaugă merele, se omogenizează şi se ia cratiţa de pe foc.

Aluatul se împarte în două, iar prima parte se întinde în forma de tartă îmbrăcând şi pereţii. Surplusul de aluat se păstrează pentru a face frunzuliţe pentru decor. Se toarnă caramelul cu merele şi se nivelează.

Se întinde o foaie din aluatul rămas şi se înveleşte tarta. Restul de aluat se frământă şi se formează frunzuliţe. Se pun pe tartă, se unge cu oul bătut şi se coace la foc mic 40-45 de minute.

Poftă bună!