Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Sufleu de spanac

Ce vă trebuie? 1 kg spanac frunze, 2 linguri cu unt, 1 linguriţă cu făină, 3 ouă, 1 ceşcuţă cu smântână, sare.

Cum se prepară? Opăreşte spanacul, curăţă-l şi spălă-l, în apă cu sare. Când este gata, scurge-l şi toacă-l fin.

Separat, încălzeşte într-o cratiţă o lingură de unt, rumeneşte puţin făina, apoi adaugă spanacul, amestecând încontinuu ca să nu se prindă. La final, adaugă treptat smântâna.

Ia de pe foc, iar când s-a răcorit, încorporează gălbenuşurile pe rând, apoi albuşurile bătute spumă tare. Unge cu unt formele de sufleu, toarnă compoziţia şi dă la cuptor, la foc potrivit. După 45 de minute, sufleul este gata.

Poftă bună!