Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ruladă din carne tocată

Ce vă trebuie? 1 kg carne tocată (amestec vită cu porc), 2 morcovi fierţi, 2 cepe, 3 ouă, 3 felii pâine înmuiată, 100 g miez de nucă, 50 g unt, 1 lingură ulei, 3 căţei de usturoi, 1 lingură mix de ierburi aromate (mărar, pătrunjel, cimbru, oregano), 2 linguri pesmet, sare, piper măcinat.

Cum se prepară? Amesteci carnea tocată cu sare şi piper, după gust, apoi o laşi 10-15 minute la frigider. Între timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi dai deoparte. Amesteci bine ceapa călită cu carnea tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute, pâinea înmuiată şi scursă, nuca zdrobită, usturoiul tăiat mărunt, ierburile aromate şi puţin piper măcinat. Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, torni compoziţia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Scoţi folia, apoi laşi rulada în cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. O tai felii după ce se răcoreşte şi o serveşti cu diferite garnituri de legume, cu salată sau murături.

Poftă bună!