Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pui la cuptor umplut

Ce vă trebuie? 200 g ficăţei de pui, 100 g ciuperci foliate, 50 g unt, 1 pui întreg, 5 căţei usturoi, 2 linguri sos de soia, 2 crenguţe rozmarin, pungă de copt, boia dulce, sare, piper.

Cum se prepară? Se spală bine puiul şi se condimentează cu sare, boia şi piper după gust, atât în interior cât şi pe sub stratul de piele, îndepărtând-o uşor cu mâna. Între timp, se spală bine ficăţeii de pui şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute. Usturoiul se taie felii. Se pasează ficăţeii fierţi şi se amestecă cu ciupercile şi câteva felii de usturoi, condimentând cu sare şi piper.

Se unge puiul cu unt în interior şi se umple cu amestecul obţinut. Se pune puiul în pungă alături de crenguţe de rozmarin şi feliile de usturoi rămase.

Punga se leagă, se înţeapă în câteva locuri cu o furculiţă şi se pune într-o tavă în cuptorul încălzit. Se lasă timp de 45 de minute sau până ce puiul este rumenit. Când este gata, sosul rămas în pungă se amestecă cu sosul de soia şi se serveşte alături de pui.

Poftă bună!